icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search
Werken bij Andarrtechnology

Expertise van Andarr: Security-vraagstukken

Andarr versleutelhanger

De recente wereldwijde uitbraken van ransomware en andere malware hebben aangetoond hoe kwetsbaar de ICT-infrastructuur van bedrijven en organisaties is. Een virusaanval kan hele bedrijfstakken lamleggen, met enorme financiële schade (en erger) tot gevolg. Inbraken van hackers die zich toegang verschaffen tot privacygevoelige informatie schaden bovendien het vertrouwen dat klanten in je organisatie hebben. Ten slotte legt de vernieuwde privacywetgeving de verantwoordelijkheid voor het beschermen van dergelijke informatie nadrukkelijk bij de organisatie die de gegevens beheert.

Geen plakkertje

Geen enkel bedrijf of organisatie kan het zich daarom nog veroorloven om laconiek te doen over security. Helaas maken andere ontwikkelingen het beveiligen van IT-systemen een steeds complexere zaak. Denk aan de cloud-transitie waarbij steeds meer gegevens online worden opgeslagen en het Internet of Things dat steeds meer verschillende apparaten verbindt met het internet. Nog nooit was het eenvoudiger om ergens digitaal in te breken. Daarom is het van belang om het security-vraagstuk niet te zien in termen van een plakkertje om een datalek af te dichten, maar als een intrinsiek onderdeel van het bedenken, bouwen en managen van IT-oplossingen.

Intrinsiek onderdeel ontwerpproces

Dat is precies de aanpak die we bij Andarr hanteren. Onze architecten, projectmanagers en technisch specialisten zijn doordrongen van het belang van security. Al bij de eerste ideeën over een mogelijke oplossing voor een IT-vraagstuk stellen ze de vraag: maar hoe gaan we dit beveiligen? En als blijkt dat ze in de loop van het ontwerp- en bouwproces bepaalde kennis missen, zullen ze experts inschakelen. Hierdoor wordt security een onlosmakelijk onderdeel van iedere IT-oplossing die we neerzetten. Een hele knappe jongen die er dan nog weet in te breken.

Benieuwd wat de consultants van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!