icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 16/04/2020

Werken op afstand: Martin deelt zijn ervaringen

Andarr

Andarriaan Martin heeft zojuist een videoconference call afgerond met zijn collega’s van Andarr. Vanuit huis vertelt hij over hoe het met hem gaat en hoe hij werken op afstand ervaart.

Martin woont, samen met zijn vriendin, in Den Haag. Rond 7 uur begint de vroege vogel in alle rust zijn dag met een kop koffie en een ontbijtje. Op zijn werkplek thuis heeft hij, net als de meeste Andarrianen, meerdere beeldschermen. Zijn vriendin begint de dag een uurtje later en sluit dan gezellig aan.

Martin is bezig met een opdracht voor Rabobank, waar hij werkt als Senior Security Advisor Cloud Security.  “Ik ben met name veel telefonisch in overleg met product owners.“De dinsdag- en donderdagochtend ben ik eigenlijk continue in meeting. In de middag begin ik aan de reviews van assessments en later op de dag maak ik tijd voor de administratie. Woensdagen neem ik vooral de documentatie door.” Alle communicatie gaat natuurlijk digitaal en daarvoor wordt Microsoft Teams gebruikt.

Bijzondere tijden vragen bijzondere maatregelen
Martin / Andarr

Alhoewel de situatie voor veel mensen een uitdaging is, heeft thuiswerken ook voordelen. “Het is in de IT sowieso gebruikelijk om op afstand te werken, dus daar hoefde ik niet aan te wennen. Het gaat me goed af, soms moet ik mezelf zelfs afremmen omdat ik anders te lang doorwerk. Normaal gesproken zijn er collega’s die naar huis gaan, waardoor ik automatisch ook mijn laptop inklap. Thuis heb ik dat niet.” Het is wel heel fijn om geen reistijd te hebben en daardoor iets langer kan slapen.”

Voor de gezelligheid aan het einde van de werkweek is ook Martin te vinden bij de digitale vrijdagmiddagborrel. Zo houdt hij contact met zijn Andarr-collega’s. Aan de WAN-party heeft hij nog niet meegedaan. “Ik ben meer een console-gamer dan een PC gamer. Met shooters is de lol er al snel vanaf als je speelt met ervaren PC-gamers”.

Dan maar borrelen op afstand, ik zeg proost!

Nieuws overzicht

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!