icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 15/03/2019

Komt een vrouw bij de h@cker: welkom in de wereld van identiteitsfraude

Andarr

Hoe dringen hackers goed beveiligde bedrijven binnen? En hoe groot zijn de gevolgen van de daarop volgende datalekken? Maria Genova is onderzoeksjournaliste en schreef een boek over dit onderwerp. Op uitnodiging van Andarr nam zij ons op dinsdagavond 12 maart mee in de wereld van hacken. “Ik kijk tevreden terug op een interessante én geslaagde avond”, vertelt Steven Couprie, organisator en expert van Andarr.

De zaal was bomvol mensen: een mooie mix van experts en relaties van Andarr. “En in een tijdsbestek van twee uur kregen we handige tips om onze digitale veiligheid te vergroten”, blikt Steven terug. “Weet je bijvoorbeeld dat het een hacker minder dan een seconde kost om een wachtwoord met zes letters geautomatiseerd te kraken, dertien maanden voor een wachtwoord van twaalf letters en maar liefst 730 jaar voor een wachtwoord met veertien letters? Dat zet je wel aan het denken!”

Eerst werd er een afschrift uit mijn brievenbus gehengeld. Toen is er een pasje aangevraagd en werd mijn rekening geplunderd
Fragment / Komt een vrouw bij de h@cker

De sessie was interactief en afwisselend: er werden voorbeeldvideo’s vertoond en was er genoeg tijd voor vragen uit het publiek. “Op basis van deze vragen schudde Maria zoveel aansprekende voorbeelden van security en hacking uit haar mouw”, vertelt Steven. “Dan gaat dit onderwerp extra leven!” Ook voor de innerlijke mens werd goed gezorgd door Piccalilly, onze interne catering. Na het diner werd er zelfs een heuse ijscokraam de zaal binnengereden.

Aan het einde van de avond kregen alle genodigden een exemplaar van “Komt een vrouw bij de h@cker” cadeau. “En als kers op de taart kon je jouw boek ook nog laten signeren door Maria, die dat met plezier deed.” We gaan in de toekomst nog veel van deze auteur horen: binnenkort verschijnt er een nieuw boek. Wordt vervolgd dus.

Steven Couprie
Steven Couprie /
Project Manager
andarr

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!

Neem contact op met Rob Zeinstra