icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 15/02/2023

“IT Security heeft een spannend randje”

Andarr

Sinds 1 februari is Ayoub Ali de nieuwste aanwinst van Andarr. De Ridderkerker gaat hier verder met het werk wat hij zo interessant vindt: IT Security.

Tunesië

Ayoub kwam in aanraking met IT bij het hostingbedrijf Fibermax. Hier zorgde hij voor de server administratie voor klanten. Totdat ze hem vroegen of hij mee wilde helpen om een bedrijf op te zetten in Tunesië. Ayoub: “Daar ligt deels mijn afkomst. Ze vroegen of ik daar als projectmanager aan de slag wilde. Ze ontwikkelden daar een Platform As A Service. We zaten in Tunis, de hoofdstad en van daaruit rekruteerden we de programmeurs. Het was een leuke en leerzame ervaring.”

Passie voor IT Security

Toch ging Ayoub weer terug naar Nederland en ging als IT Manager werken bij een notenspecialist. Daar was hij verantwoordelijk voor de digitalisering van hun orderverwerking. “Ik richtte me op zowel de website als het voorraadsysteem. Die software werd gebouwd door een externe partij en ik fungeerde als brug tussen het bedrijf en de softwareontwikkelaar.”

Eigenlijk wist Ayoub toen al dat hij in de IT Security verder wilde. Al in Tunesië kwam hij daarmee in aanraking en trok het zijn aandacht. “Wat ik er interessant aan vind? Het is een spannend randje, alsof je voor de politie gaat werken. Je moet de boel veilig houden, nadenken wat er gebeurt als mensen binnenkomen die geen toegang hebben. Hoe zorg je ervoor dat ze dan niet meteen bij de schatkist komen? En ik vind het interessant om te weten hoe mensen toch binnen kunnen komen, wat voor hacks er bestaan en wat voor spyware er bestaat.”

Gelukkig kreeg Ayoub bij zijn vorige werkgever volop de kans en de ruimte om zich hier verder in te verdiepen. “Anders zou ik na het digitaliseringstraject al zijn weggegaan.”, vervolgt Ayoub. “Maar zij vonden dit ook belangrijk. Ze hebben me de mogelijkheid gegeven om 2 certificaten op het security gebied te halen. Daarmee heb ik het bedrijf klaargemaakt om zich te certificeren voor ISO 27001.”

Ervaring opdoen bij Andarr

Via een recruiter kwam Ayoub in aanraking met Andarr. Na een gesprek met hen en een gesprek met Andarr zelf werd Ayoub enthousiast. “Andarr denkt goed met me mee. Ze geven tips over welke ervaring ik op moet doen om meer toegevoegde waarde te krijgen.” Ayoub wil graag ervaring opdoen in SecDevOpps, waarbij je meekijkt bij de operationele IT processen met een security oog en zorgt dat security daarin gewaarborgd wordt. “Aan de andere kant wil ik me technisch verder verdiepen. Ik hoop op een opdracht waar ik enthousiast van word en die me echt uitdaagt. Waar ik heel veel kan leren en meerwaarde kan creëren voor mijn huidige CV.”

Midlancen

Midlancen vindt Ayoub een fijne tussenvorm tussen ZZP’er en vaste loondienst. “Dat flexibele spreekt me aan. In dienst bij Andarr kan ik op langere termijn twee of drie goede opdrachtgevers hebben en verschillende ervaringen opdoen, zonder dat ik steeds ontslag moet nemen en nieuwe werkgevers moet zoeken. Bovendien heeft Andarr een goed netwerk en dat is natuurlijk belangrijk om ergens binnen te komen.”

Echte interesse

Ayoub is erg enthousiast over zijn werkveld en daardoor kan hij zich goed toeleggen op het zich eigen maken van de kennis hierin. “Dat is één van mijn pluspunten”, vindt Ayoub. “Ik vind het echt leuk en daardoor kan ik makkelijk met certificeringen en opleidingen aan de slag. Andarr vindt dat ook belangrijk en is daarom echt een plek voor mij voor de komende jaren.”

Overzicht nieuws
bollen
Ayoub Ali /
Consultant

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!