icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 25/11/2019

Interactieve cyberquiz onder leiding van quizmaster Maria Genova

andarr

Onlangs kwam auteur en onderzoeksjournalist Maria Genova voor de tweede keer bij Andarr op bezoek. De aanleiding was de verschijning van haar boek: “What the h@ck”. Maria had een cyberquiz voor ons in petto, waarin zij zelf de rol van quizmaster had.

Expert Richard Binnekamp was bij de sessie aanwezig: “Het was een interactieve avond, zoals we van Maria gewend zijn. Het boek "What the h@ck" – wat alle zestig gasten mee naar huis kregen- is eigenlijk geschreven voor de jeugd. Het is een spannend verhaal, met een belangrijk, actueel thema. Het maakt jongeren bewust van de digitale wereld en de gevaren die hierin kunnen schuilgaan. Het boek is trouwens interessant voor jong én oud, want ik weet bijvoorbeeld ook niet precies wat mijn kinderen allemaal doen op Instagram en Facebook.”

Richard vervolgt: “De opzet voor de quiz was leuk: op het grote scherm kwamen stellingen voorbij en er was genoeg gelegenheid voor het stellen van vragen of het voeren van een discussie. Maria gaf handige tips op het gebied van digitale beveiliging van bijvoorbeeld jouw laptop en telefoon. Maar ze behandelde ook zaken zoals: op welke websites kun je een veilige bestelling doen? En hoe herken je een veilige betaalomgeving?

Via deze link kun je jouw digitale kennis testen

Maria Genova geeft presentaties over privacy en cybercrime. Eerder schreef ze onder meer het boek Sexy selfies (over sexting en internetpesten) en de bestseller Komt een vrouw bij de H@cker (over hackers en identiteitsfraude). 

Richard Binnekamp
Richard Binnekamp S-CISO /
Project Manager Security

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!