icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 03/06/2020

Information Security Expert Fazil legt verbindingen tussen disciplines en organisatielagen

Andarr

Als we Fazil Wazir van Andarr benaderen voor dit interview is hij nét terug op Nederlandse bodem. “Tijdens de lockdown was ik -samen met mijn vriendin- aan de Oostkust van Engeland. Zij heeft daar een opdracht als Project Manager in de kassenbouw. Vanuit daar werkte ook ik gewoon verder als Information Security Expert en rondde mijn lopende interim opdracht af. Norwich is trouwens geen verkeerde plek om in lockdown te zitten: a very nice place to be!”

Fazil heeft als Projectmanager en Securityspecialist jarenlange werkervaring in diverse branches. “Nog voor ik was afgestudeerd, kreeg ik al een baan aangeboden in de IT. Dat vakgebied nam eind jaren negentig een vogelvlucht en er waren veel specialisten nodig. Ik kwam via Pink Elephant als expert bij verschillende bedrijven terecht en bekleedde verschillende rollen, zoals Unix System Administrator, Technisch Projectleider en Solutions Architect. Als ik zo terugkijk ben ik eigenlijk al mijn hele werkende leven expert.”

“O wacht, dat laatste is niet helemaal waar”, verbetert Fazil zichzelf. “Ik ben vijf jaar uit de consultancy gestapt, toen we -diezelfde vriendin en ik- besloten om een langere periode in Zuid-Frankrijk te wonen en werken. Ik verheugde me op de vele zonuren, het land, de taal en het kennismaken met een nieuwe cultuur. We vonden een huis in de buurt van Nice en ik ging aan de slag met twee bedrijfjes, een praktijk in Shiatsu (red: dat is een Japanse massagetechniek) en een IT-bedrijf waarvoor ik uiteenlopende interim opdrachten deed.”

Na vijf jaar besloot het stel terug te keren naar Nederland en streken zij neer in ’s Gravenzande, in het Westland. Fazil: “Eenmaal terug, moest ik op werkgebied knopen doorhakken. Wat was mijn volgende stap? Uiteindelijk besloot ik dat de IT mij het meeste uitdaging en kansen bood. Ik deed een aantal opleidingen, behaalde relevante certificaten en ging aan de slag als Security Expert bij een bekende telecomreus.” Vanuit dit bedrijf kende Fazil een aantal experts van Andarr.

Fazil vervolgt: “Een van hen introduceerde mij bij het Management Team van Andarr en in 2019 maakte ik de overstap. Waarom ik het hier zo naar mijn zin heb? Deze omgeving past veel beter bij mij. Bij Andarr is alles overzichtelijk en persoonlijk, je hebt korte lijntjes en kent al jouw collega’s. We delen kennis en ondernemen leuke dingen samen, ik vind dat soort dingen heel belangrijk.”

Zijn eerste opdracht via Andarr was bij Shell, in de rol van Technical Expert. “In praktijk was het hele brede rol, want ik had de pet op van zowel de Solution Architect, de Business Analist als de Projectmanager. Het was hard werken, maar je krijgt energie van zo’n dynamisch project dat zoveel afdelingen raakt. Ik leg graag verbindingen tussen de verschillende disciplines en organisatielagen. En omdat ik de techniek én de mensen die daarmee bezig zijn snap, kan ik op veel terreinen uit de voeten.”

Nu Fazil’s project is afgerond, is hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik zou een interim opdracht op het gebied van Information Security Management heel interessant vinden. Dit is een onderwerp wat in deze tijd natuurlijk heel relevant is. Inmiddels is er het besef dat security aan de basis moet liggen van elk project en dat is een belangrijke ontwikkeling.”

Ben je op zoek naar een goede Projectmanager of Securityspecialist? Fazil is beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Neem contact op met Business Manager Rob Zeinstra, via 06 -  281 68 538

Overzicht nieuws
Consultant
Fazil Wazir /
Security expert

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!