icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 01/09/2020

Hiep, hiep, hoera! Andarr viert haar 20ste verjaardag

20

We gaan terug in de tijd, naar september 2000. Deze maand stond niet alleen in het teken van de Olympische Zomerspelen van Sydney, maar ook een andere belangrijke gebeurtenis haalde de geschiedenisboeken: Andarr Technology zag het levenslicht.

Omdat Executive Business Manager Martijn Jonker vanaf dag een aan boord is bij Andarr, blikken we met hem terug op “twintig jaar Andarr”. Een mijlpaal!

Gefeliciteerd, Martijn, ook met jouw 20-jarig jubileum
“En dat van collega-Andarrianen
Henk van der Veer, Michel Ruigrok en Richard Jansen: we zijn vandaag alle vier twintig jaar in dienst. Ondanks de ernst van de Corona pandemie, is zo’n jubileum natuurlijk wel iets om als team bij stil te staan. We mogen trots zijn op onze mensen, de kennis en kunde die we in huis hebben en de mooie en innovatieve IT-projecten die de afgelopen decennia succesvol zijn afgerond.”

Martijn vervolgt: “De afgelopen twintig jaar is de IT-wereld- fundamenteel veranderd en het is bijzonder om dit van dichtbij te hebben mogen meemaken. Hoewel niets is zoals het rond het millennium was, is de tijd voorbij gevlogen.”

Hoe is Andarr destijds ontstaan?
“Eigenlijk liggen de roots al eerder, bij een bedrijf dat Status Networks heette en onderdeel was geworden van Ordina. Ordina groeide op dat moment erg flink en niet alles was even leuk. Dus toen het idee ontstond om voor onszelf te beginnen ging bijna een kwart van de experts -waaronder ik- daar direct in mee. En toen is Andarr geboren. “

Martijn: “Andarr was een echte start-up, ik herinner me nog een stiekeme bijeenkomst in de lobby van het Novotel in Amsterdam. We regelden tweedehands PC’s, domeinnamen, printerpapier en kantoormeubilair en gingen -vanuit een gedeelde verdieping in Zaltbommel- aan de slag. Drie directeuren trokken de kar en de experts gingen aan de slag bij de opdrachtgevers. Zoals dat hoort in deze fase van een nieuw bedrijf vonden we de dingen gaandeweg uit, het was in het begin een beetje behelpen.”

Maar het bedrijf groeide..
“We hadden het voordeel dat we een aantal trouwe relaties met opdrachtgevers hadden opgebouwd en steeds meer collega’s konden aannemen. Omdat de zaken steeds beter liepen, verhuisden we enkele jaren later naar een statig herenhuis aan de Emmalaan in Utrecht.” Grinnikend: “Dat beviel een stuk beter dan die verdieping in Zalt-Fucking-Bommel.”

In 2007 werden we uitgeroepen tot beste werkgever van Nederland voor IT-medewerkers
Martijn / Andarr

“Maar het was niet altijd rozengeur en maneschijn, hoor”, vertelt Martijn. “We waren constant ondernemend aan de bak, maar helaas niet altijd even succesvol. Zo hebben we nog een heel ambitieus buitenlands avontuur gehad -een project in Costa Rica- en deden we een overname die achteraf niet zo verstandig was. Toen het economisch minder goed ging, ik denk ergens rond 2008, was het noodzakelijk om een deel van de organisatie te staken en dat was natuurlijk niet leuk. We vielen terug op onze basis en focusten opnieuw op waar we goed in waren: keiharde IT.” 

Andarr is inmiddels geen start-up meer.
“Het bedrijf Andarr is volwassen geworden en veerkrachtig. We hebben in de afgelopen jaren alle ontwikkelfases wel doorgemaakt denk ik. We hebben successen gevierd, verdriet gedeeld en met vallen en opstaan opgegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn.”

Martijn vervolgt: “De Andarriaan zelf is vooral gegroeid in vaardigheden en kunde. Het zijn onze experts vanuit hun liefde voor hun vak en de IT de drive hebben om zich te blijven ontwikkelen. De technische ontwikkelingen in de IT volgen elkaar snel op, en onze mensen blijken steeds weer in staat zich deze snel eigen te maken. Daarbij hebben we goede band met onze opdrachtgevers in de telecom, finance, industrie en zorg.”

“Sinds 2015 zijn we onderdeel geworden van The Human Network, waar we deel uitmaken van een groter geheel en tegelijk onze eigen identiteit kunnen behouden. In de samenwerking met de andere THN BV’s ligt veel potentie en ook het pand aan de Orteliuslaan in Utrecht, waarin we nu gevestigd zijn, is een uitstekende plek voor ons om te werken, leren en bijeenkomsten te houden”

Gaan jullie feest vieren?
“Natuurlijk willen we als team graag stilstaan bij 20 jaar Andarr. We hebben zoveel met elkaar meegemaakt, het is een mooie reis met lief en leed. Het is een hechte club, waarin de mensen echt met elkaar verbonden zijn. Helaas is dit, met een wereld in pandemie, niet het ideale moment om een uitgebreid feest te vieren. Tóch hebben we een moment geprikt om op een ludieke wijze invulling te geven aan ons jubileum. Wat er precies gaat gebeuren is nog een verrassing.”

Wordt vervolgd…

Overzicht nieuws

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!