icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 18/06/2020

Hete kastanjes uit het vuur halen? Programmamanager Bas deinst er niet voor terug

Andarr

De experts van Andarr hebben een ding gemeen: het zijn makkelijke praters. Dat geldt zeker voor Bas van Rijn, met wie ik vandaag (telefonisch) kennis maak. De IT-Expert woont met zijn gezin in Den Haag, waar hij geboren en getogen is. “Vanuit onze tuin hoor je de zee, want we wonen op 400 meter afstand van het strand.”
Bas werkt via Andarr als Programma- en Transitiemanager en is naar eigen zeggen op zijn best “als de druk hoog is en alle hens aan dek nodig zijn. Dan moet je veel hete kastanjes uit het vuur halen, maar daar deins ik niet voor terug.”

Toen Bas begin twintig was zag zijn leven er heel anders uit. “Ik werkte destijds bij Snowworld en kreeg als Bedrijfsleider de verantwoordelijkheid voor een team van 150 mensen. Het was een onvergetelijke tijd, maar ik maakte hele lange dagen.” Toen Bas tot de conclusie kwam dat deze baan niet te combineren was met het toekomstbeeld wat hij voor ogen had, besloot hij het roer om te gooien.

Bas ging aan het eind van de jaren negentig via Call2 aan de slag. “De IT was in opkomst en ik werkte als eerste op twee verschillende Servicedesks. Ik vond het een dynamische werkomgeving, omdat je als belangrijke spil van de organisatie met alle afdelingen contact hebt. Nadat Call2 was overgenomen door Pink Roccade werden de doorgroei mogelijkheden alleen maar groter. “Ik kreeg bij elke nieuwe interim opdracht steeds meer verantwoordelijkheden en de mogelijkheid om relevante trainingen te volgen en certificeringen te behalen.”

Bas vervolgt: “Destijds werd consultancy steeds grootschaliger ingezet. Als je een organisatie beter wilde organiseren, huurde je een expert in.” Bas bekleedde in de jaren die volgden diverse rollen, zoals Projectmanager, changemanager, Securityexpert en Netwerkexpert. “Ik ben overigens ook een tijd teamleider van een Servicedesk en werkplekbeheer geweest, wat ik heel leuk vond. Op menselijk én inhoudelijk vlak. Was er een virus? Dan was het alle hens aan dek, geen dag was hetzelfde.”

Als ervaren IT-Expert heeft Bas alles al een keer gezien en meegemaakt. “Ik vind het leuk om in zoveel verschillende branches te hebben gewerkt. Tien jaar geleden deed ik bijvoorbeeld een mooie opdracht bij een grote telecomprovider, waar ik operationeel eindverantwoordelijk was voor het datacenter, het netwerkteam en securityteam.”

Bas vervolgt: ”Het is misschien wel leuk om te vertellen dat er destijds ook een aantal experts van Andarr in mijn team zaten. Zo maakte ik voor het eerst kennis met het bedrijf en de dienstverlening. Een jaar later, in 2011, maakte ik zelf de overstap naar Andarr.”

“Wat mij het meest aanspreekt aan Andarr? Het zijn allemaal nuchtere mensen die de mouwen opstropen en hard werken, deze instelling past goed bij mij. Het is ook kenmerkend dat de mens hier centraal staat: als een van mijn kinderen jarig is, wordt er een kaartje opgestuurd. Als mijn vrouw jarig is, ontvangt zij bloemen. Als je ziek bent, krijg je een vriendelijke kaartje. Je bent meer dan een nummer in een dossier, dat vind ik een prettige gedachte.”

Bas behoort binnen het team van Andarr bij de “B” van Bestuurders, de Project Managers. “De meeste Andarrianen zitten aan de (technische) kant van de Infrastructuur, als Architect of Beheerder. De rol van Programma- of Transitiemanager wijkt hiervan af, waardoor het lastiger is om een passende opdracht te vinden.”

De meest aansprekende opdracht die Bas tot nu toe heeft gedaan, is die van de afgelopen drie jaar. “Dat was een pareltje! Ik was verantwoordelijk voor twee programma’s, dus er was aan afwisseling geen gebrek. Als Programmamanager bij Kraftheinz hield ik me bezig met alle IT-facetten, toen het hoofdkantoor verhuisde van Zeist naar Amsterdam Zuid, waarvoor ik verantwoordelijk was. Behalve het feit dat dit natuurlijk impact heeft op alle medewerkers, moest alle hardware gestandaardiseerd worden. Daarnaast moesten er vanuit de Serviceruimte 34 applicaties verhuisd worden naar een datacenter.”

Voor de tweede opdracht binnen Kraftheinz moest Bas veel reizen. “Binnen deze opdracht moesten de fabrieken een facelift krijgen. Het netwerk was flink verouderd en moest vernieuwd en ge-update worden, om in de toekomst over te kunnen op SAP. Ik vloog op maandagochtend naar Italië en was op donderdagnacht weer terug. In 2018 heb ik dit bijna 40 keer gedaan, wat best pittig is met een jong gezin. Toch was het een fantastische opdracht.”

Heb je een mooie opdracht voor Programma- en Transitiemanager Bas? Hij is beschikbaar voor een nieuwe uitdaging. Neem contact op met Business Manager Rob Zeinstra, via 06 - 28168538

Overzicht nieuws
Bas van Rijn
Bas van Rijn /
Project Manager

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!