icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Andarrtechnology
Nieuws 11/10/2019

120 kilometer mountainbiken in Tanzania: Andarriaan Paul gaat de uitdaging aan!

Andarr

Vrijdag is het zover: dan vliegen Andarriaan Paul Schermers en zijn vrouw Carola naar Tanzania voor een avontuur. De twee doen mee aan een Muskathlon, een reis waarin zij een uitdagende sportieve prestatie leveren. Het doel? Geld ophalen om kansarme kinderen in Tanzania een betere toekomst te geven.

Ook Andarr draagt een steentje bij met een donatie. Paul kwam -in tenue- langs op kantoor, voor een interview. En om zijn fietsbroek in te leveren, om te laten bedrukken met het Andarr-logo.

Compassion is een organisatie die ervoor zorgt dat kinderen naar school kunnen, voedsel en medicijnen krijgen.
Paul / Andarr

Hoe kwam je aanraking met dit project?
Mijn broer -dit op dit moment in Zuid-Korea zit voor hetzelfde doel- en mijn vrouw hebben mij enthousiast gemaakt over de Muskathlon. Zij hebben mij eigenlijk aangestoken. Carola gaat 60 kilometer wandelen en ik 120 kilometer mountainbiken. Ik ben al sinds begin dit jaar hard aan het trainen.”

Paul vervolgt: “Mountainbiken is echt mijn sport, ik vind het heerlijk om door de bossen en weide te fietsen. Tijdens werk denk je veel en op de fiets kun je je hoofd leegmaken en heb je tijd om dingen opnieuw te overdenken. Daar krijg je weer nieuwe energie van.”

Is dit de eerste keer dat je in Afrika bent?
Toevallig zijn we na onze bruiloft op honeymoon geweest in Zanzibar, maar dat was een heel ander soort vakantie. Tijdens ons verblijf in Tanzania is er geen tijd voor luieren. We gaan projecten bezoeken, zien hoe de kinderen waar we ons voor inzetten daar leven. Zodat je ook ziet waar je het voor doet.

Het is best spannend allemaal.. 
“Ja, het is echt een avontuur, ook op sportief vlak trouwens. Er staat in Tanzania een trainingsdag gepland om te oefenen op het parcours. Je fietst rondes van 21 kilometer en het is behoorlijk heuvelachtig, heel anders dan je hier gewend bent. Het zijn maar liefst 2000 hoogtemeters, dat doet wel wat met je benen. Maar ik heb er écht veel zin in.”

Ik heb gehoord dat de lokale mensen het fantastisch vinden dat we deze uitdaging aangaan: zij lopen en rennen met de mountainbikers mee!
Paul / Andarr

Je krijgt een Andarr-logo op je mountainbike-outfit?
“Andarr wilde mij sponsoren en dat vind ik een mooi signaal. Dat zij er als werkgever ook op sociaal vlak voor hun mensen zijn. En -in dit geval- ook voor de kinderen in Tanzania.  

Meer lezen over Paul’s avonturen? Of wil je hem sponsoren?
Bekijk zijn website

Overzicht nieuws
Paul Schermers
Paul Schermers /
Technisch Specialist

Benieuwd wat de experts van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!