icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram
Werken bij Andarrtechnology
Blog 22/11/2018

Hoe zijn de projecten bij Andarr - Walter en Rutger

Walter en Rutger

Hoe zijn de projecten bij Andarr? Een gesprek tussen Walter van der Horst en Rutger van der Poll, beiden architecten bij hun klanten.

Walter: Ik zit nu op een klus die echt superleuk is. Ik werk als Lead Architect op het Active Directory-stuk in een internationaal bedrijf. Ze gaan een refurbishment doen van een groot deel infrastructuur. Dat is vette shit, niet eens zozeer vanwege de techniek, maar omdat het een wereldwijd project is en je met al die nationaliteiten rekening moet houden. Dat is een heel leuke uitdaging.

Rutger: Ik zit momenteel bij een gemeente als Lead architect. Het klopt wel wat er gezegd wordt: dat we stoere klussen doen. Er zitten ontzettend veel gave succesverhalen tussen. Maar de persoon maakt het verschil op de job. Kijk, een minder leuke opdracht voor korte tijd, dat kan voorkomen, maar meestal is het een kwestie van binnenkomen en gave dingen naar je toetrekken. We komen eigenlijk allemaal uit de techniek, uit de klei, en we kunnen een heleboel. Dat wordt gewaardeerd op onze opdrachten en zo trekken we ook de mooiste klussen naar ons toe.

Walt en Rut
HET IS DE MANIER WAAROP MENSEN MET ELKAAR OMGAAN DIE ONS ECHT UNIEK MAAKT.
Walter / consultant bij Andarr

En wat me opvalt is dat Andarr blijft mikken op de meest geschikte klussen voor collega’s. Ook als dat betekent dat iemand daardoor wat langer op de bank zit.

WAT MAAKT ANDARRIANEN GOED IN HUN WERK?

Rutger: We hebben de slogan ‘we make IT fit’. We zorgen gewoon dat wat de klant wil, er komt. Als we een keer de mouwen moeten opstropen en dozen moeten uitpakken, gebeurt dat ook. Je hebt een rol die bij je past, en die voer je uit. Maar iedereen heeft de skills en de wil om de rest ook op te pakken. En dat maakt het leuk.

HOE ZIT HET MET DE ONTWIKKELING BIJ ANDARR?

Walter: Als je iets wilt, is het altijd mogelijk. En niets moet, in principe is alles op vrijwillige basis, maar de medewerkers zijn zo dat ze graag aan hun ontwikkeling werken. We hebben geen gedoe met bepaalde targets van; je moet zoveel events bijwonen en zoveel artikelen schrijven per jaar. Zo werkt dat hier niet. Dat vind ik fijn. Dat betekent namelijk ook dat als je iets organiseert of presenteert, de zaal vol zit met mensen die echt geïnteresseerd zijn.
Rutger: We hebben wel meetings over persoonlijke ontwikkeling, maar die zijn er puur op gericht je een houvast te bieden om je pad te blijven volgen en eigen doelen te behalen. Mensen zijn persoonlijk verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Andarr faciliteert daarin door trainingen en kennissessies te verzorgen en de middelen te bieden om opleidingen te volgen. Junioren worden iets meer begeleid, maar iedereen neemt uiteindelijk zelf de verantwoordelijkheid. En dat doe je graag, met de hulp van Andarr, want zo vergroot je je waarde als professional.
Walter: En zo krijg je ook de meest interessante klussen. Dat is de wisselwerking.

HET GRAS IS NOG STEEDS GROENER.
Rutger / consultant bij Andarr

WAT ZOU JE ANDEREN VERTELLEN OVER ANDARR ALS WERKGEVER?

Rutger: Als mensen Andarr kennen is het vaak via via. Dan weten ze wel waar we voor staan, en is de indruk eigenlijk altijd goed. Als ze het bedrijf nog niet kennen, is het lastiger. Dan vertel ik altijd over onze senioriteit binnen het vakgebied en het type medewerkers dat hier werkt. Maar het is de manier waarop mensen met elkaar omgaan dat ons écht uniek maakt.
Walter: Ja, hoe leg je nou uit waarom je eruit springt als bedrijf? Dit is een enthousiast cluppie inderdaad. We hebben hier geen hiërarchie, dat geeft iedereen de ruimte om te doen wat hij wil doen, en te zijn wie hij wil zijn. Die vrijheid is gewoon super. Ik miste dat bij mijn vorige werkgevers. Het is hier veel meer van ‘met z’n allen’. Ook al zit ik momenteel niet met iemand anders van Andarr op mijn klus, dat gevoel is er echt. En Andarr is een warm bedrijf. Ik had bijvoorbeeld vrij genomen voor het 50-jarig huwelijksfeest van mijn schoonouders. Toen werd er gewoon vanzelf gezegd: ‘Nou, dat is zo bijzonder, die dag krijg je van ons’.

Rutger: Ja, zo is onze organisatie wel. Ik heb dat ook een keer gehad zonder erom te vragen. Het is heel persoonlijk en menselijk. Ik ben hier negen jaar geleden terecht gekomen door een oud-collega bij een andere
werkgever. Die stuurde me destijds een berichtje; ‘Het gras is hier echt groener’. Ik heb toen ook de switch gemaakt. Onlangs dacht ik daar weer aan terug toen ik een andere oudcollega van ons sprak, die nog steeds bij dezelfde werkgever zit. Toen besefte ik: ‘Ja, het gras is hier na al die jaren nog steeds groener’.

RUTGER OVER WALTER

Walter is een enthousiaste kerel die gelijk dingen oppakt, dat waardeer ik enorm. Hij is vanaf het begin al heel actief betrokken, deelt zijn kennis en voelt zich niet te goed om vragen te stellen of zich kwetsbaar op te stellen. Dat is fijn en zo hoort het ook bij Andarr.

WALTER OVER RUTGER

De hulpvaardigheid van Rutger viel me direct al op in onze architectuurmeetings. Als je aangeeft dat je worstelt met vraagstukken, biedt hij gelijk aan te helpen. Dat is ook kenmerkend voor de club. Dat hoor ik trouwens van alle kanten, dat dat zo bijzonder is aan Andarr.

Overzicht blogs
Walter van der Horst
Walter van der Horst /
Architect

Benieuwd wat de consultants van Andarr voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!